Oversigt

Tilbage

 

Sejltur med Merete.
Små oplevelser fra turen

MYG
Om natten er det ikke kun varmen man skal overleve, det er et eldorado for myg. Så efter at man har klaret dagens højde punkt, som er et bad. Smøre man sig ind i diverse myge forskrækkende olier. Alligevel vågner man i røgen fra myge røgelsen, ved at myggen summer over hovedet på en. Det er for sent siger skipper, du kan kun høre dem når de har stukket. Og lastet som en anden B52, brummer hen af startbanen for at komme i luften. 
 
 
GÆSTE FLAG  
Sidst på eftermiddagen den dag vi ankom til Port Antonio. Gik jeg i byen for at købe aftensmad, i mens skipper klare de sidste papirer til indklareringen. Emigrations officeren ankommer, og da solen bager ned foreslår han at de skal side i skyggen et stykke derfra. Skipper undskylder at vi desværre ikke har noget gæste flag på båden, vi er lige ankommet osv. Officeren kikker op fra sine papirer og peger på båden, er det ikke den der som er din båd. For så vidt han kan se så har den et gæste flag. Skipper kikker en ekstra gang, og til stor undren må han konstatere at det har den sandelig også. Han kunne jo ikke vide at jeg tidligere på dagen, i mens han var travlt optaget af at snakke med sundhedsmyndighederne, havde købt et gæsteflag af en lokal.  
 
 
FISKE EVENTYR  
Skipper er opvokset ved havet og hvis der er noget han ved noget om så er det fiskeri, ingen tvivl om det. Så efter at jeg nogle gange, hvor der ingen fangst havde været, pakket grejet sammen. Og havde konstateret at linen brat slutter uden krog eller andet grej. Kan jeg ikke lade være med at spørge ham. Jeg ved ikke hvad i bruger der hvor du kommer fra men jeg har lært at man skal bruge en fiskekrog, for at fange noget. Ja men linen er for tynd til fiskeri på Atlanten, og flere andre ting er i vejen, kommer der i et desperat forsvar. Men efter endnu et for søg med noget kraftigere line, denne gang forsvinder krogen også. Og enden af linen er en kopi af Egon olsens cigar, efter en bombe sprængning. Var det fiske eventyr forbi. 
 
 
ÆG  
Skipper havde et par gange hentydede at et bad kunne gøre underværker, jeg ignorerer det og tænkte. Han er jo heller ikke i bad hver dag. Det er klart i den varme er det ikke sæbe man dufter mest af. Så blev det fredag den uge dag hvor jeg vender alle æg. Der er mange måder hvor man kan få æg til at holde sig på, når man ikke har køleskab. Nogle bruger vaseline – nogle koger dem i 10 sekunder. Jeg har erfaring med at vende dem hver 7 dag, så blommen ikke kommer til at røre ved skallen. Da bakke nr. 2 blev åbnet forstod jeg hvad han mente, 3 af æggende var knækket og begyndt at rådne.  
 
 
MÆLK OG OST  
Køleskabet virkede ikke på grund af tekniske problemer. Så det blev brugt som et alm. skab. Køleskabet om bord på en båd vender ikke på samme måde som det man har der hjemme, tingende kommer man i oppe fra. Der var forsøgt med forskellige løsninger, det endte altid med at når man tog mælken ud væltede de andre ting så der ikke var plads til mælken igen. Vi havde købt 45 liter langtidsholdebart mælk i Panama. Så det var indlysende at de 12 liter kunne lægge nederst, så vi kun brugte den øverste del af skabet. Det virkede rigtigt godt indtil jeg en dag undrede mig over at det lugtede lidt af ost eller i alt fald gammel mælk. Det var ikke underligt for de 4 nederste kartoner var gået i stykker på grund af vægten af de andre 8 liter. Men det var utroligt nemt at fjerne, for største delen havde allerede taget fast form, som hytteost.
 
 
SUPPE
For 10 danske kroner kan man få supper af forskellige varianter, og det er en stor tallerken fuld. Den hvide melbolle som vi alle kender fra Danmark. Ser lidt anderledes ud her på Jamaica, og kaldes for DUMLING. På størrelse med en klat smør taget med en spise ske. Eller ca. 4 gange så stor som bollen vi kender, og smager mest som halv kogt spaghetti. Jeg syntes at DUMLING er et godt navn for de små hvide ting der sommetider findes i sovsen.  

 

 

 Tilbage  Toppen