Oversigt

Tilbage

Frem

Sejltur med Merete.
Atlanten for 3 gang

Efter afgang den 19 maj, kæmper vi i de næste 4 døgn med at nå igennem Vind ward passagen. Vinden er generelt ikke så kraftig, men den og så strømmen er imod os. Vi oplever kun et lille uheld på turen, faldet til forsejlet kommer i bekneb. Under forsøget på at få det fri lander det hele nede på dækket. Vi beslutter derfor at sejle tæt på øen west caicos, som ligger umiddelbart på den anden side af Vind ward passagen. Der håber vi på at finde så meget læ for vind og bølger. At vi kan komme i masten for at sætte faldet på plads igen. Vi ankommer tidligt om morgenen til west caicos. Her er læ for vind og bølger, selv om øen kun er 26 meter høj. Jeg kravler i masten og efter et par timer, er faldet på plads igen så vi kan forsætte. 
 
På turen her fra og til Acorerne, viste vejret sig absolut fra den stille side. Men det er helt fint, når vejret er dårligt og man skal sejle langt kan det blive meget anstrengende så vi klager ikke. Vi havde faktisk også nok at se til, den elektriske vandpumpe gik i stykker. Så der blev lavet en mekanisk nød pumpe. Og diverse andre ting blev lavet eller koblet fra. Ved siden af det så oplever man jo også de mange sol op gange. Og skildpadderne der kommer svømmende forbi båden. Den store havfugl Great shearwater følger båden i mange dage. Og viser alle sine flyve kunster i sol nedgangen, imens den spiser flyvefisk. De Portugisiske orlovs mand styre forbi båden med deres ejet lille sejl. Den regn vejres nat man redder en lille storm petrel, op af vand som samles i et rebet stor sejl. Og hver 3. dag bliver velsignet med et ny bagt franskbrød med marmelade. Så gør det ikke så meget at det tager 29 døgn, og 3217 Nm (5950 km) fra Jamaica til Acorerne. 
 
Bortset fra fornyelsen i havnen, ligner Horta på Acorerne sig selv fra 2001. På molen står der mange til at tage vores fortøjning. De genkender os, vi kender også dem bare ikke af ud sene. Men kun på båd navnet, for det er nemlig de rare mennesker som vi har delt vejr udsigt og dagligdagen med over SSB radioen. Der er en utrolig måde at mødes med andre på. SSB radioen gør afstanden kort imellem mennesker verden over. Mangler man en ny bage opskrift eller hjælp til et teknisk problem, får man det måske fra den anden side af jorden. Det blev til 5 dage på Acorerne, gensyn med maleriet fra sidst. Og besøg på Cafe sport. Båden klare gøres og der provianteres til Falmouth en nem tur på 1200 Nm. (men vi blev klogere)

 

  

 

 Tilbage  Toppen  Frem